AAIKE DE WEVER

Geboortejaar: 1979
Eerste race: 20km van Brussel 2008
Eerste trails: 2012 Trèfle à 4-feuilles (42km), Trail By The Sea (36km), Trail de l’Elchertoise (50km), Olne-Spa-Olne (65km)

Podia:
2014: 2e Trèfle à 4-feuilles (42km), 1e Grand Trail des Lacs et Chateaux (95km), 1e Trail de la Lesse (50km), 2e Trail des Phantomes (100km), 3e L’Origole, FR (85km)

2015: 3e Del Mar a la Cima, COL (59km)
2016: 1e North-C-Trail (50km)

Twitter: @lightfootbe
Facebook: aaike
Strava: Aaike
Blog: lightfootbe

Het mooiste compliment dat ik in mijn loopcarrière kreeg was: “u was degene die zo mooi liep”. We schrijven 2013 en ik had net mijn marathon PR met een kleine 10 minuten scherper gesteld. De laatste paar honderd meter sleurde ik nog een bescheiden sprintje uit de benen om op de markt van Hulst als 6de te finishen op de Marathon Zeeuws Vlaanderen.

Van dat “lichtvoetig lopen” wou ik wel mijn handelsmerk maken, en koos voor “lightfootbe” als bijnaam voor mijn twitter account en blog waar ik sinds dan mijn loopverhalen spui. Inmiddels durft het echter al eens gebeuren dat mijn loopstijl de laatste kilometers niet meer is wat het moet zijn, maar -hoe lang ook de wedstrijd- die eindsprint probeer ik er nog altijd uit te knijpen.

Dat ik me soms wat houterig voortbeweeg is vooral te wijten aan de afstanden die ik inmiddels afleg. Ik heb me sindsdien namelijk meer op lange trails toegelegd, waarbij de kilometers al eens in de benen durven kruipen. Na een reeks mooie Ardennentrails waagde ik me in 2015 aan een avontuur van 128km doorheen het Noorse bergplateau Hardangervidda, en had ik de kans om in Colombia een exotische race “Del Mar a la Cima” (van de zee tot de top) te lopen (en zowaar op het podium te belanden).

Dit jaar begeef ik me met de TDS (sur la Trace des Ducs de Savoie, ong. 119 km met ong. 7250m hoogteverschil) voor het eerst naar de Alpen, maar eerst ben ik in juni toe aan mijn vuurdoop op de “fells” in het Verenigd Koninkrijk. Op 18 juni neem ik deel aan de Vegan 3000 Ultra (V3K) in Wales. Dit is een race waarbij 15 toppen boven de 3000 voet (914 m) over 55 km aangedaan worden. Deze wedstrijd uit de Skyrunning UK kalender speelt zich af op “gnarly ground, a knife edged arete, grade 1 scrambles, boulder fields, scree and some great gentle grassy slopes” of m.a.w. “knoestige grond, messcherpe bergkammen, klauterwerk, keienvelden, losliggend steengruis en een zachte grashelling. Een bijzondere uitdaging dus, gezien – behalve dat laatste dan misschien – de techniciteit van het terrein zelfs niet in de verste verte aansluit bij wat ik gewoon ben. Benieuwd hoe ik het ervan afbreng!

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl

0

Your Cart