Arne Heirbaut

Lees hieronder alles over onze ambassadeur Arne Heirbaut. Volg hier alle ontwikkelingen van Arne en lees al zijn wedstrijdverslagen.

Trail des Hautes Fagnes 2019

EPIC Series 2019

Grand Nisramont 2019

Omschrijf jezelf in één zin.

Een bergsporter met zin voor avontuur en uitdagingen.

In welke sporten ben je actief?

Hoofdzakelijk ben ik actief als trailrunner, van korte trail tot ultra’s. Ik probeer echter nog meer toe te werken naar activiteiten in de bergen en dit uit zich ook in skyrunning, boulderen en sinds kort ook alpinisme.

Wat zijn je beste resultaten?

In 2019 werd ik overall eindwinnaar van de Epic Series. Dit is een klassement over 3 uithoudingswedstrijden: een mountainbike race (200km), een cyclo in de Vlaamse Ardennen (300km) en een ultratrail van 100km in de Ardennen. Met mijn 7e plaats in de ultratrail sprong ik over mijn concurrent Dieter naar de eerste plaats.

Wat is je belangrijkste race tot nu toe?

Tromsdalstinden skyrace 2015. Ik schreef me in de winter ervoor impulsief in voor deze wedstrijd, zondere eerdere ervaring als trailrunner, en deze uitzonderlijke ervaring in noordelijk Noorwegen zal ik nooit vergeten. Op dit moment werk ik hard om in de toekomst deel te nemen aan grote, competitieve wedstrijden, maar ik hoop vooral dit ik zoals bij deze wedstrijd ook verder de bergen en de wereld mag ontdekken.

Hoe vaak train je gemiddeld per week?

Om mijn training te combineren met mijn werk als kinesitherapeut werk ik samen met een trainer, Sven van Luyck. De trainingen bestaan uit lopen, kracht en/of core en fietsen. Ik train 6-7 dagen per week en een gemiddelde week omvat al snel zo’n 15 trainingsuren.

Wat is je favoriete training?

Een lange training in de bergen, over zo technisch mogelijk terrein.

Wat is je favoriete afstand?

Op lange termijn werk ik toe naar Ultra trail du Mont Blanc, Western States, Hardrock 100. Nu geniet ik er echter ook nog van om snelheid en techniek in de bergen te combineren. Mijn voorkeur gaat dus voorlopig naar een skyrace van 30-50km.

Wat doe je wanneer je niet traint?

Wanneer ik niet train of werk, probeer ik zoveel mogelijk te lezen, al durft Netflix daar af en toe een stokje voor te steken.

Waarom Inov-8?

Inov-8 spreekt mij enorm aan door hun passie voor de sport. Het merk toont waar het in de sport om draait en maakt het voor mensen mogelijk om hun passie in de fells, in de bergen, op de trails,… te beleven. Bovendien zijn het technisch heel sterke producten, die inspirerende uitdagingen, zoals een Double Bob Graham door Nicky Spinks en een recordtijd voor alle wainwrights van Paul Tierney, mogelijk maken.

Wat is je favoriete product van Inov-8?

De Trailroc is mijn favoriete schoen, met de all-terrain sokken als bonus. Met deze combinatie was ik de voorbije jaren ideaal gewapend voor ultratrails mét rivierpassages.

 

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl