Sporter van de maand – Arvid Verreth

De 40-jarige trailrunner liep onder andere de Trail des Fantomes van 50 kilometer. Benieuwd naar zijn plannen voor 2019, de ideale wedstrijdvoorbereiding en zijn favoriete producten van Inov-8?

 

Naam
Arvid Verreth

Leeftijd
40 jaar

Sport
Trailrunning, hardlopen, crossfietsen

Werk
Social Media bij De Lijn (een Belgische vervoersmaatschappij)

 

“Trailrunners zijn de surfers onder de lopers.”

 

Wat is jouw mooiste sportprestatie?

De Trail des Fantomes van 50 kilometer, maar elke prestatie is mooi op dat moment. Op het moment dat je je eerste 5 kilometer loopt, denk je er nog niet aan om een 50 kilometer te lopen.

Hoe ziet jouw optimale wedstrijdvoorbereiding eruit?

De week ervoor probeer ik op mijn voeding te letten. Ook maak ik een lijst met spullen, die ik nodig heb en deze leg ik de dag voor de wedstrijd klaar. De ochtend zelf ontbijt ik wat ik altijd doe, geen gekke dingen. Het voordeel van een start bij een trail is dat het heel ontspannen is. Het gaat meer om de ervaring, dan om de prestatie bij trailrunning.

Van welke sportervaring heb je veel geleerd?

Dat was mijn eerste DNF (Did Not Finish), de 80 kilometer van de Bello Gallico Trail. Hier ben ik te snel gestart en heb ik verkeerde keuzes gemaakt qua voeding en kledij. Hier heb ik veel van geleerd. Bij een lange afstand moet je heel rustig starten en niet in je eerste kilometer een toptijd willen neerzetten.

Welk evenement staat al lang op de planning?

De 48 kilometer van de Trail des Grand de Ballon in de Vogezen en de 70 kilometer van de Trail des Fantômes staan dit jaar op mijn planning.

Met wie zou je een keer samen willen trainen?

Dat is een moeilijke vraag. Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Ik zou wel willen weten hoe mensen als Jasmin Paris hun lange afstanden uitlopen, omdat je daar veel van kan leren. Of met lokale helden, die lange afstanden lopen. Het voordeel met trailrunning is, is dat de toplopers heel bereikbaar zijn. Hier doet niemand uit de hoogte. Trailrunners zijn de surfers onder de lopers.

Wat niet op Strava staat is niet gebeurd, geldt dit ook voor jou?

Nee, absoluut niet. Strava heeft bij mij zelfs een tijd uitgestaan. Ik vind het posten van een mooie foto veel mooier dan de prestatie op zich. En de prestatie is heel persoonlijk, 5 kilometer kan voor iemand een even grote prestatie zijn als 50 kilometer voor mij. Ook doe ik veel mee met Social Trails, daar loop je op het tempo van de traagste deelnemer. Het gaat dan echt om het genieten van de natuur. Dit is het hele idee van het trailrunnen. Simpel gezegd, terug naar de basis.

Welke producten van Inov-8 gebruik je? Aan wie zou je deze producten aanbevelen?

De schoenen beveel ik continu aan bij mensen. De Trailtalon is mijn favoriet, zowel de 250 als de 275. Ik heb geloof ik wel acht paar staan. Voor wedstrijden gebruik ik de Trailtalon 250 en voor trainingen de Trailtalon 275. Voor technische korte afstanden gebruik de X-Talon 212 en wanneer de ondergrond meer stenen bevat kies ik voor de X-Talon 230, omdat deze meer bescherming biedt.

Qua racevesten heb ik de Race Ultra 5 vest gehad, deze had fijn de flessen aan de zijkant. Onlangs heb ik de Windshell, het Base Elite LS shirt en het 7” Trail Short gekocht. Wat mij hieraan heel goed bevalt is het gewicht. De Stormshell heb ik al langer en die is geweldig. Superlicht en ademend!

Wat vind je de belangrijkste eigenschappen van goede sportschoenen?

Sportschoenen moeten soepel zijn. Minimalistisch en je moet hem kunnen plooien. Heel flexibel om te kunnen anticiperen op de verschillende ondergronden. Dit maakt de schoenen van Inov-8 geweldig.

Wat vind je de belangrijkste eigenschappen van goede sportkleding?

Het moet goed zitten, dat voel je onmiddellijk aan.

Waarom verdien jij de titel ‘Inov-8 sporter van het jaar?

Ik vind Inov-8 een geweldig merk met een mooie achtergrond qua atleten. Het is innovatief en ik raad het aan iedereen aan.

 

inov-8, sporter van de maand

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl