De beste grip met de Mudclaw G 260

De officiële presentatie is alweer een tijd geleden, maar de lancering van de G-Series is nabij. De ultieme schoen voor het rennen door modder en offroad terrein, de Mudclaw G 260, is vanaf eind februari in de Benelux verkrijgbaar.

Inov-8 marketing directeur, Michael Price: “De rubberen noppen lijken meer op klauwen of tanden. Na de uitgebreide testen hebben we ontdekt dat deze nieuwe vormgegeven noppen de best mogelijke tractie en comfort bieden tijdens het hardlopen over modderige grond of hindernissen. Sinds 2003 heeft Inov-8 een wereldwijde reputatie voor schoenen met de beste grip. Na 16 jaren van ontwikkeling brengen we grip naar een nieuw level met de G-Series.”

Ook in de praktijk zijn de schoenen uitgebreid getest, bijvoorbeeld door mountain-runner Ben Mounsey. De afgelopen zeven maanden liep hij al ruim 1800 kilometer op de nieuwe Mudclaw G 260. Op zijn Strava-profiel houdt hij van alle schoenen de kilometers bij en dit paar liep hij tot nu toe verreweg het meeste kilometer: “Ik ben erg onder de indruk van deze schoenen. Ik heb nog nooit zoveel kilometers gemaakt met een paar schoenen. De grip tijdens het hardlopen over zachte en modderige omstandigheden is de beste die ik ken.”

Grafeen wordt geproduceerd uit grafiet, dat meer dan 450 jaar geleden voor het eerst gewonnen werd in de meren van het Lake District in Noord-Engeland. Inov-8 is hier ook opgericht en opereert nu in 68 landen over de hele wereld. Grafeen is 200 keer sterker dan staal en is verwerkt in de rubberen buitenzool. Dit maakt de zool 50% sterker, 50% elastischer en 50% duurzamer.

De wetenschappers die voor het eerst van grafeen van grafiet isoleerden, ontvingen in 2010 de Nobelprijs. Voortbouwend op hun revolutionaire werk, heeft een team van meer dan 300 medewerkers van de Universiteit van Manchester baanbrekend werk verricht op het gebied van met grafeen verbeterde prototypen van sportwagens en medische apparatuur tot vliegtuigen en nu dus ook in sportschoeisel.

Dr. Aravind Vijayaraghavan, Reader in Nanomaterials aan de Universiteit van Manchester, zei: “Dit is nog maar het begin. Grafeen is zo’n veelzijdig materiaal en het potentieel ervan echt onbeperkt is.”

Pre-order

De eerste serie van de Mudclaw G 260 zal zeer exclusief verkrijgbaar zijn in de Benelux en is te bestellen bij één van deze dealers. Plaats dus snel een pre-order om alvast een paar te reserveren.

 • Dutch Mud Men

  Ons doel is om elke mud, obstacle en trail runner met de juiste spullen aan de start te laten verschijnen. Of je nou 3 kilometer of 3 dagen gaat lopen, voor iedereen hebben we de geschikte spullen. Van een hele scherpe prijs tot de beste premium merken.

  PRE-ORDER

 • Trakks

  De transitie naar een natuurlijke loopstijl gebeurt niet zomaar. Dit vraagt een mentale aanpassing, maar iedereen kan het best aan. Je kunt rekenen op TraKKs voor advies, coaching en een compleet gamma schoenen met een kleinere drop om de overgang te maken naar het minimalisme.

  PRE-ORDER

 • Sport-Balance

  Deze webshop is opgericht in 2009 en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in producten voor Trail Running, Survival, CrossFit en Hardlopen. Wij zijn een jong, sportief en zeer gemotiveerd bedrijf en hebben een passie voor de sport. Omdat wij onze producten zelf actief gebruiken, kunnen wij u uit onze eigen ervaringen een goed advies geven.

  PRE-ORDER

 

Header
Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl