GEORDIE KLEIN

Hallo allemaal,

Mijn naam is Geordie Klein, 47 jaren jong (of oud?), getrouwd, twee jonge zonen en de familie is rond met een lieve border collie. Mijn grootste afwijking / hobby is allereerst (trail)running en daarnaast schrijven / kletsen over (trail)running (met name goodies!).

Als INOV-8 ambassadeur loop ik met name op de: X-talon 190 en 212, de Roclite 305 (en het oudere model 295), Trailtalon 275, Terraclaw 250 en de nieuwste Trailroc 285! Verder gebruik ik vaak het Race Ultra 5 Vest of Race ELite 24 voor meer bagage. Heb je hier vragen over, laat zeker weten, ik vind het erg leuk om mijn ervaringen te delen.

Lees mijn ervaringen ook op: facebook (, ) en mijn weblog

Maar nu … allereerst afwijking / hobby nummer 1 = (trail)running:

Ik ben ‘serieus’ begonnen met hardlopen op mijn 18e toen ik aanmonsterde bij de Koninklijke Marine. Mijn eerste marathon was in Amsterdam in 1991 met op het T-shirt Gerard Nijboer! Ik genoot en geniet nog steeds van hardlopen en de laatste jaren steeds meer de lange duurlopen door de natuur, weg van de drang om steeds sneller te lopen op de 10km of 1/2MT. Dat lukt mij niet meer (zonder enorm veel inspanning). Maar slingeren over bospaadjes, door het mulle strandzand of een beetje modder … dat is waar ik nu van geniet. Ook de uitgezette trailruns en wedstrijden hebben een veel meer ontspannen sfeer waar iedereen wordt gewaardeerd op zijn of haar prestaties en waar ik geniet van het samen kletsen over lopen, materiaal, eten & drinken.

En … op de trailruns kan ik nog goed meelopen met de Nederlandse top! Tot mijn eigen verrassing en met een beetje geluk werd ik vorig jaar op mijn 46e zelfs Nederlands Kampioen Trailrunning.

Ik woon momenteel met mijn hele gezin voor werk in Northwood nabij Londen. Ik loop elke lekker op en neer naar werk en in het weekend maak ik vaak langere trailruns over de ‘Right of Way’ paden door de ‘English countryside’. Genieten van heuvels, bos en eeuwenoude pubs. Ik heb geen schema anders dan dat ik graag door de natuur loop en dat elke week wel een keer twee uren of meer achtereen. Daarnaast doe ik graag mee aan een Parkrun ergens hier in de buurt (elke zaterdagochtend om 09.00, 5km) met een lange langzame loop naar het park, een snelle 5km en dan weer de lange langzame route terug, al snel 30+ perfecte trainingskilometers!

De eerste helft van dit jaar heb ik lekker kunnen lopen in de vrije natuur en tevens deelgenomen aan een paar mooie wedstrijden, zoals:

In maart de 57km trailrun in Spa, Belgie waar ik mij, tot mijn eigen verrassing kwalificeerde voor het WK Trail (eerste Nederlander (en 4e overall)).
Tevens in maart een mooie Halve Marathon hier in Engeland in 1.14.46 en een tweedaagse trail rond de Etna (zelf geregeld).
In mei liep het won ik het weekendklassement van de Koning van Spanje en werd 9e op het NK Trail.
Eind mei liep ik met de Militaire Defensie Equipe (ik werk bij Defensie en woon / werk vanuit die hoedanigheid komende drie jaar in Engeland) mee in de Marathon van Ottawa waar het Militair WK ook plaatsvond (2.40.49).
En dan 10 juni mocht ik met het Nederlandse Trailrunning team deelnemen aan het WK Trail tijdens de Sacred Forests Trail in Bada Prataglia in de Italiaanse Apennijnen.
Binnenkort staan er nog twee grote uitdagingen op het programma waarbij ik voor mij zelf weer een stap verder ga ik afstand en hoogtemeters. Begin juli de zesdaagse in de Spaanse Pyreneeën met elke dag een marathonafstand, in totaal 234km en 15000+ hoogtemeters en dan begin september de driedaagse trail rond het Isle of Anglesey in noordwest Wales (216km, 4000+ hoogtemeters met mijn langste traildagafstand van 106km!). Je leest het al aan afstand en hoogte geen gebrek dit jaar. Een echte berggeit ben ik niet dus al te technische parcours omhoog (Vertical Ascent) of naar beneden (‘Controlled falling’) zijn aan mij niet zo besteed.

En dan … afwijking / hobby nummer 2 = Goodies!

Ik ben best wel een beetje een trailrun gadget verzamelaar en geniet er echt van als ik nieuwe schoenen of kleren heb gekocht en die dan kan aantrekken. Zo ben ik enige jaren geleden bij trailschoenen van INOV-8 terecht gekomen als mijn favoriete trailschoenmerk, en zelfs geselecteerd om INOV-8 ambassadeur te zijn! Voordeel van mijn redelijk uitgebreide schoenencollectie is dat ik mijn schoenkeuze kan koppelen aan het terrein en tevens dat variatie in schoenen blessure preventief werkt.

Toen ik tijdens een wedstrijd tubes van had gewonnen kon ik daar mooi ervaring mee opdoen. En dan gaat mijn trailrun gadget hart toch harder kloppen met deze mooie tubes die erg dun zijn en daarmee niet warm aanvoelen en minder vocht opnemen als je door het water loopt. Daarnaast zijn ze in allerlei mooie kleuren te krijgen. Nu ga ik daar niet sneller doorlopen maar het is natuurlijk wel erg leuk dat als je meedoet aan een WK Trail of het Militair WK Marathon en je oranje tubes kan aantrekken. Voor mijn werk hoef ik niet na te denken over wat ik vandaag nu weer zal aantrekken. Dat is het handige van het militaire bestaan: kledingvoorschriften die gelden voor elke gelegenheid.

Voor trailrunning zijn die voorschriften er gelukkig niet en maakt het niet uit of je in een oud hardloopbroekje en t-shirt op pad gaat of flitsende high-tech kleding. Uiteindelijk moeten je benen, en het hoofd, het doen! Toch geniet ik van mooie, technisch geavanceerde kleding tijdens het hardlopen, met als laatste aanschaf een mooie set trailkleding van Compressport. Mijn echtgenote begrijpt dat niet altijd want voor de rest geef ik niet om kleren en ze vindt ook niet alles even mooi … tja smaken verschillen.

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl

0

Your Cart