Grand Raid Nisramont 2019 – Wedstrijdverslag

Grand Raid Nisramont 2019

De Grand Raid Nisramont groeit stilaan uit tot een legendarische wedstrijd binnen de multisportwereld en Arne Heirbaut stond er al voor de 6e keer aan de start. Lees hieronder het wedstrijdverslag van Arne Heirbaut van de Grand Raid Nisramont 2019.

Wedstrijdverslag van Arne Heirbaut

Kayak, mountainbike, trailrun en run-bike op het menu, gekruid met een stevige dosis heuvels uit de Ardennen aan de zijde van Kris Henderieckx. Voor iedereen die van een gevarieerde uithoudingswedstrijd houdt op een prachtig parcours in de natuur hoort deze wedstrijd op de bucket list. In onze 4e editie samen was het doel om opnieuw minimaal in de top 5 te finishen en een nieuwe gooi te doen naar het podium!

Kayak

Op het prachtige stuwmeer van Nisramont dobberden we met 150 boten rond, wachtend op de start. Iedereen drumde steeds meer naar voor, bleef licht peddelen en hup, plots waren we allemaal vertrokken, zonder startsignaal dan nog wel. Blijkbaar ligt zo’n chaotische start ons, want we lagen ongeveer in 15e positie, een ongeziene stunt voor onze kayak-capaciteiten.

Mountainbike

Na 4 kilometer op het water sleepten we onze boot aan land en sprongen we op de fiets. Altijd een “leuk” moment in zo’n multisportwedstrijd. Helemaal stijf en nat kom je uit het water om dan plotseling voluit een helling op te fietsen. Ik had bovendien onmiddellijk door dat ik geen superbenen had, maar Kris duidelijk wel. Na 15 kilometer riep hij naar onze supporters: “Arne zit dood”. En hij had gelijk ook (tip: plan geen vakantie naar Zuid-Afrika enkele weken voor een grote wedstrijd).

Trailrun

Ik was maar wat blij dat ik na 22 kilometer mijn loopschoenen kon aantrekken. Doordat het parcours veranderd is en nu over le Cheslé en langs de Ourthe loopt, koos ik voor mijn X-Talon 230. Snel, licht en veel grip in de modder. Ondertussen waren we bovendien al naar de 4e positie gereden! Het tempo ging me nu iets beter af. Kris liep nog steeds op kop, maar ik moest toch al niet meer lossen. Wat een verschil bovendien met vroeger! Toen kreeg ik steevast problemen in de klim tijdens het lopen, vaak krampen en ging de overgang naar het fietsen erna heel moeizaam. We verloren hier vroeger ook vaak tijd op onze concurrenten en dat gebeurde vandaag niet meer! In strijd voor het podium waren we echter niet meer, daar gaapte een duidelijke kloof.

Run-bike

Het duo Carabin/Diepart slaagde er wel in om bij ons aan te sluiten net voor het begin van het tweede mountainbike luik. Na 100 meter reden ze echter even verkeerd, gingen wij erover en hebben we ze niet meer terug gezien. De tweede mountainbike lus is 11km lang, maar vooral minder zwaar dan de eerste. Ik kon Kris nu iets beter volgen en met voldoende marge begonnen we aan de afsluitende run-bike. Onze 4e plaats kwam hier niet meer in het gedrang en werd ook ons eindresultaat.

Focus voor 2019

Vanaf nu gaat de focus meer en meer naar het loopseizoen. Eerst met een korte trail in Hoeilaart op 14/04 en nadien de Antwerp 10 Miles op 28/04 waar ik voor een persoonlijk record ga. Vervolgens een ommetje op de wegfiets voor de Epic 300. De eerste 2 grote doelen zijn voor 19/05, de Skyrace des Matheysins en voor 15/06 de finale van de Epic Series met de Epic 100 trailrun in Spa. Mijn schoen voor die uitdagende ultra? de Terra Ultra G 260!

Blijf via deze blogs en wedstrijdvereslagen op de hoogte van het seizoen van Arne Heirbaut.

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl