Hoe kies je de beste waterdichte hardloopjas?

De herfst is in aantocht en de regenbuien en windstoten komen om de hoek kijken. Dit is natuurlijk geen goede reden om niet meer naar buiten te gaan, maar wel een goede reden om te zorgen dat je een goede hardloopjas in huis hebt. Maar welke hardloopjas is nu het beste voor welk moment?

In dit artikel geven we je een overzicht over de verschillen tussen de waterdichte hardloopjassen in het assortiment van Inov-8. In de loop der jaren zijn onze hardloopjassen getest in alle denkbare weersomstandigheden. Dit allemaal om voor alle mogelijke weersomstandigheden het beste van het beste te kunnen bieden aan toegewijde atleten.

 

Waar let je op bij het aanschaffen van een hardloopjas?

Voor een langdurige, heftige regenbui let je natuurlijk allereerst op de waterdichtheid. Daarnaast wil je veel ademend vermogen zodat je niet alleen wordt beschermd tegen regenwater, maar ook het zweet goed wordt afgevoerd.

Waterdichtheid
Deze wordt weergegeven in waterkolommen (Hyrdostatic Head – HH). Elke waterdichte stof, moet bestand zijn tegen een kolom met water van 1.000 mm hoog zonder te lekken. De PROTEC-SHELL en STORMSHELL zijn bestand tegen de druk van een waterkolom van 20.000 mm hoog.

Ademend vermogen
Het ademend vermogen van een jas is de hoeveelheid waterdamp, die binnen 24 uur door een vierkante meter naar buiten kan worden afgevoerd. Dus een stof met een ademend vermogen van 20.000 g, maakt 20.000 gram damp mogelijk. Hoe hoger het ademend vermogen, des te ademende een stof is.

Getapete naden
Alle jassen in het assortiment van Inov-8 hebben getapete naden voor de beste bescherming.

Gewicht
Dit is niet voor iedereen even belangrijk, maar zeker een aandachtspunt dat jouw keuze kan beïnvloeden.

Eigenschap PROTECT-SHELL STORMSHELL RACESHELL ULTRASHELL
Foto
Waterdichtheid 20.000 mm 20.000 mm 13.000 mm 10.000 mm
Ademend vermogen 40.000 g B-1 20.000 g B-1 20.000 g B-1 20.000 g B-1
Getapete naden Ja Ja Ja Ja
Gewicht heren 360 gram 175 gram 270 gram 108 gram
Gewicht dames 295 gram 150 gram 240 gram 108 gram

 

Waterdichte jassen

PROTEC-SHELL – De meest beschermende jas

Deze jas gebruik je in de meest winterse omstandigheden voor meerdaagse trainingsritten, uitdagingen en avonturen. Of het nu continu regent, stormachtig waait, sneeuwt of vriest. De PROTEC-SHELL houd je droog en warm. De jas is ontworpen met Pertex Shield Pro. Dit is een drielaags waterdichte stof. Het heeft een waterdichtheid (Hydrostatic Head – HH) van 20.000 mm en een ademend vermogen van 20.000g B-1.

De jas weegt 360 gram voor heren en 295 voor dames.

Drie mooie details:
1. Een ritssluiting aan de voorkant, die wegloopt van het gezicht voor meer comfort.
2. Strips op de mouwen, die naar beneden stromend water van de handen afleiden om koude handen te voorkomen.
3. Diepe cross-overzakken, die ook met een rugzak bereikbaar zijn. Hiermee kun je altijd bij de essentiële benodigdheden.

 

STORMSHELL – De meest veelzijdige waterdichte jas

Deze jas gebruik je, zoals de naam al doet vermoeden, in de storm, bij aanhoudende regen of harde wind bij een intense wedstrijd of in de bergen. De jas is minder beschermend dan de PROTEC-SHELL, maar dunner en aanzienlijk lichter met 175 gram voor heren en 150 gram voor dames. De STORMSHELL is een populaire keus, die al langere tijd in de collectie van Inov-8 aanwezig is. De jas is ontworpen met Pertex Shield, een 2,5-laags waterdicht weefsel. Het heeft een waterdichtheid (Hydrostatic Head – HH) van 20.000 mm en een ademend vermogen van 20.000g B-1.

Drie mooie details:
1. De jas is makkelijk op te bergen in een eigen zak, waardoor hij klein en gemakkelijk mee te nemen is in een rugzak.
2. Met een knoop op de borst kun je de jas losmaken voor meer ventilatie, terwijl de jas goed aangesloten blijft zitten.
3. De kap kan worden aangepast met behulp van een enkel snoer voor een beter beschermende pasvorm rond het gezicht.

 

RACESHELL – De meest comfortabele waterdichte jas

Deze jas is zeer geschikt voor zware regenbuien en koude windstoten op een eenvoudig parcours of voor trainingen in de bergen. De RACESHELL is zwaarder dan de STORMSHELL, maar lichter dan de PROTEC-SHELL. Het zit tussen deze twee jassen in en biedt meer warmte en comfort dan de STORMSHELL, maar minder waterdichte bescherming. De jas is ontworpen van een superzachte tweelaags waterdichte stof. Deze zachte stoffen en de extra rek bij het bovenlichaam, die zorgen voor meer comfort. Het heeft een waterdichtheid (Hydrostatic Head – HH) van 13.000 mm en ademend vermogen van 20.000g B-1.

De jas weegt 270 gram voor heren en 240 gram voor dames.

Drie mooie details:
1. Klittenbandsluitingen aan den bij de pols, maken micro aanpassing mogelijk voor de perfecte pasvorm.
2. Diepe cross-over zakken, die ook met een rugzak bereikbaar zijn. Hiermee kun je altijd bij de essentiële benodigdheden.
3. Reflecterende logo’s op de voorkant, de rug en de armen zorgen voor extra zichtbaarheid tijdens het rennen in het donker.

 

ULTRASHELL – De lichtste waterdichte jas

Deze jas is goed om te gebruiken tijdens trailraces in de bergen tijdens regenbuien en harde wind. De jas is ontworpen met 2,5 laags waterdichte stof. Het heeft een waterdichtheid (Hydrostatic Head – HH) van 10.000 mm en een ademend vermogen van 10.000g B-1. Het lichte gewicht zorgt voor een compromis met de waterdichtheid, die lager is dan de PROTEC-SHELL, STORMSHELL EN RACESHELL, maar nog altijd voldoende om te voldoen aan de normen voor verplichte kit bij internationale races.

De jas is de lichtste in het assortiment met slechts 108 gram.

Drie mooie details:
1. De stof is volledig transparant, zodat startnummers, die eronder worden gedragen, altijd zichtbaar blijven.
2. De jas kan heel klein worden opgerold en opgeborgen met een geïntegreerde elastische loop.
3. Licht en gemakkelijk mee te nemen in rugzak of heuptasje.

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl

0

Your Cart