Hoe kies je de beste waterdichte hardloopjas?

waterdichte-hardloopjas

De herfst is in aantocht en de regenbuien en windstoten komen om de hoek kijken. Daarmee is de tijd gekomen voor een goede waterdichte hardloopjas, zodat je in ook in de regen nog steeds naar buiten kunt. Maar welke hardloopjas is het beste voor welk moment?

In dit artikel geven we je een overzicht over de verschillen tussen de waterdichte hardloopjassen in het assortiment van Inov-8. In de loop der jaren zijn onze waterdichte jassen getest in alle weersomstandigheden. Daardoor kunnen ze het beste van het beste bieden voor toegewijde atleten in alle mogelijke weersomstandigheden.

Waar let je op bij het aanschaffen van een waterdichte hardloopjas?

Voor een langdurige, heftige regenbui let je natuurlijk allereerst op de waterdichtheid. Daarnaast wil je veel ademend vermogen zodat je niet alleen wordt beschermd tegen regenwater, maar ook het zweet goed wordt afgevoerd.

Waterdichtheid

Deze wordt weergegeven in waterkolommen (Hydrostatic Head – HH). Elke waterdichte stof, moet bestand zijn tegen een kolom met water van 1.000 mm hoog zonder te lekken. De ULTRASHELL PRO en STORMSHELL zijn bestand tegen de druk van een waterkolom van 20.000 mm.

Ademend vermogen

Het ademend vermogen van een waterdichte hardloopjas is de hoeveelheid waterdamp, die binnen 24 uur door een vierkante meter naar buiten kan worden afgevoerd. Dus een stof met een ademend vermogen van 20.000 g, maakt 20.000 gram damp mogelijk. Hoe hoger het ademend vermogen, des te ademende een stof is.

Getapete naden

Alle waterdichte hardloopjassen in het assortiment van Inov-8 hebben getapete naden voor de beste bescherming.

Gewicht

Dit is niet voor iedereen even belangrijk, maar zeker een aandachtspunt dat jouw keuze kan beïnvloeden.

 

Eigenschap ULTRASHELL PRO STORMSHELL TRAILSHELL ULTRASHELL
Foto
Waterdichtheid 20.000 mm 20.000 mm 20.000 mm 10.000 mm
Ademend vermogen 40.000 g B-1 20.000 g B-1 20.000 g B-1 10.000 g B-1
Getapete naden Ja Ja Ja Ja
Gewicht heren 106 gram 175 gram 97 gram
Gewicht dames 150 gram 140 gram 97 gram

 

Waterdichte jassen

ULTRASHELL PRO – De meest ademende jas

De ULTRASHELL PRO is de meest technische jas van Inov-8 en weegt slechts 106 gram. Of het nu continu regent, stormachtig waait, sneeuwt of vriest. de ULTRASHELL PRO houd je droog en warm. De jas is ontworpen met 3-laags waterdicht materiaal. Voor een waterdichte jas met een 3-laags waterdicht weefsel is 106 gram extreem ligt. De waterdichtheid is 20.000 mm (Hydrostatic Head – HH) en het ademend vermogen 40.000 B-1.

STORMSHELL – De meest veelzijdige waterdichte jas

De STORMSHELL gebruik je, zoals de naam al doet vermoeden, in de storm, bij aanhoudende regen of harde wind bij een intense wedstrijd of in de bergen. De jas is minder ademend dan de ULTRASHELL PRO. De STORMSHELL is een populaire keus, die al langere tijd in de collectie van Inov-8 aanwezig is. De jas is ontworpen met Pertex Shield. Dit is een 2.5-laags waterdicht weefsel. Het heeft een waterdichtheid (Hydrostatic Head – HH) van 20.000 mm en een ademend vermogen van 20.000g B-1. De rits over de volle lengte en de rits van het borstzakje zijn van volledig getapte naden van YKK Aquagard. In deze video legt lles uit over de Stormshell.In Ambassadeur Damian Hall legt

TRAILSHELL– De meest comfortabele waterdichte jas

De TRAILSHELL is zeer geschikt voor zware regenbuien en koude windstoten op een eenvoudig parcours of voor trainingen in de bergen. De jas is ontworpen van een 2.5 laags waterdichte stof. De stof heeft een waterdichtheid (Hydrostatic Head – HH) van 20.000 mm en ademend vermogen van 20.000g B-1.

ULTRASHELL – De lichtste waterdichte jas

Deze ULTRASHELL is goed om te gebruiken tijdens trailraces in de bergen tijdens regenbuien en harde wind. De jas is ontworpen met 2.5 laags waterdichte stof. Het heeft een waterdichtheid (Hydrostatic Head – HH) van 10.000 mm en een ademend vermogen van 10.000g B-1. Het lichte gewicht zorgt voor een compromis met de waterdichtheid, die lager is dan de ULTRASHELL PRO, STORMSHELL EN TRAILSHELL, maar nog altijd voldoende om te voldoen aan de normen voor verplichte kit bij internationale races. Doordat de jas doorzichtig is, blijft je startnummer zichtbaar wanneer je deze hier overheen draagt.

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl