Inov-8 Descent Race


Met een helling van 80% en meerdere waaghalzen, wordt de iconische Streif-skipiste op de Hahnenkamm-berg in Kitzbühel, Oostenrijk, beschouwd als de beruchtste afdaling voor verschillende sporten.

Afgelopen weekend was de helling niet van de skiërs, maar konden hardlopers van de waanzinnig steile hellingen rennen tijdens de eerste Inov-8 Descent Race. Met tussenpozen van 30 seconden gingen hardlopers uit heel Europa met elkaar de strijd aan tot de finishlijn 110 verticale meters lager. Tussen hen en het eindpunt lagen slechts rode en rode skivlaggen waartussen de renners slalomden. Van elke ronde werden de tijden bij elkaar opgeteld voor de uiteindelijke uitslag. Afgelopen weekend echter zagen niet skiërs, maar har – en niet skiërs – op zijn waanzinnig steile hellingen rennen, terwijl we de allereerste inov-8 Descent Race organiseerden.

Onder het oog van ongeveer 200 toeschouwers en de najaarszon gingen de hardlopers met geweldige snelheden de heuvel af. Hierbij hadden zij niet alleen behoefte aan de beste grip door het hellingspercentage, maar ook door het ruige terrein.

Daniel Hauser wist er uiteindelijk met de 1e plaats bij de mannen vandoor te gaan. De lokale loper boekte tijden van 55:36 sec en 54:65 sec. Ook bij de vrouwen was er een lokale winnaar, genaamd Lisa Kröll. Lisa legde het parcours in 1 min 24:89 sec en 1 min 22:18 sec af. Lisa droeg de prototypes van de MUDCLAW G 260 met grafeen versterkt rubber, welke beschikbaar voor verkoop zouden moeten zijn rond kerstmis.

Eind 2018 zullen de nieuwe G-SERIES van Inov-8 worden gelanceerd. De nieuwe G-SERIES worden gekenmerkt door grafeen versterkt rubber. Dit biedt onze runners `s werelds beste grip. Om dit te vieren besloot Inov-8 ‘WORLD`S TOUGHEST DOWNHILL RUNNING RACE’ te co-organiseren.

 

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl

0

Your Cart