Inov-8 X-Talon G 235 en X-Talon 210

x-talon-g-235-lake-district

Inov-8 X-Talon G 235 en X-Talon 210 nu ook met Graphene Grip

De Graphene Grip (G-Grip) is vanaf nu ook te vinden in X-Talonrange van Inov-8. De Inov-8 X-Talon G 235 is de eerste schoen uit de X-Talonrange, die is opgenomen in de G-Series van Inov-8. De schoen is perfect voor fellrunning, survivalrunning, trailrunning en Obstacle Course Racing (OCR). Bij een schoen uit de G-Series is niet alleen de zool versterkt met grafeen, maar is ook de upper beter. De upper van de X-Talon G 235 is gemaakt van duurzaam ballistisch nylon. Dit is een duurzame kunststof vezel die geen water vasthoudt.

X-Talon 210

Ook de Inov-8 X-Talon 210 is nu nog beter met Graphene Grip. De schoen is licht, superflexibel en ontworpen om op hoge snelheid te racen in zacht en extreem terrein. Perfect dus voor een swimrun, fellrun of trailrun.

 

50% sterker, 50% elastischer en 50% duurzamer

 

 • X-Talon G 235 Oranje/Zwart - Heren

  De Inov-8 X-Talon G 235 is de eerste schoen uit de X-Talonrange, die is opgenomen in de G-Series van Inov-8. De Graphene Grip zorgt voor een revolutionaire grip en een verbeterde duurzaamheid. Geen compromise meer tussen grip en duurzaamheid, maar alles in één rubber. De schoen is perfect voor fellrunning, survivalrunning, trailrunning en Obstacle Course Racing (OCR).

 • X-Talon G 235 Oranje/Zwart - Dames

  De Inov-8 X-Talon G 235 is de eerste schoen uit de X-Talonrange, die is opgenomen in de G-Series van Inov-8. De Graphene Grip zorgt voor een revolutionaire grip en een verbeterde duurzaamheid. Geen compromise meer tussen grip en duurzaamheid, maar alles in één rubber. De schoen is perfect voor fellrunning, survivalrunning, trailrunning en Obstacle Course Racing (OCR).

 • X-Talon 210 Blauw/Zwart - Heren

  De Inov-8 X-Talon 210 is nu nog beter met Graphene Grip. De schoen is licht, superflexibel en ontworpen voor om op hoge snelheid te racen in zacht en extreem terrein. Perfect dus voor een swimrun, fellrun of trailrun. Met de Graphene Grip is de buitenzool 50% sterker, 50% elastischer en 50% duurzamer.

  De X-Talon 210 heeft sterke 8 millimeter noppen voor de beste grip. Het flexibele materiaal van de upper absorberen geen water, waardoor de schoen lekker licht blijft. Ook is de upper ademend en kan water of zweet makkelijk naar buiten. De 3 millimeter drop samen met de EVA FUSION middenzool geven een snel en reactief gevoel.

 

Geschiedenis van Grafeen

Na datacommunicatie, werd grafeen onder andere gebruikt in batterijen. In sportartikelen werd grafeen ook al gebruikt in tennisrackets, fietsbanden, helmen, fietsframes en ski’s. Inov-8 is het enige merk dat grafeen gebruikt in sportschoenen. Met de Graphene Grip is de buitenzool 50% sterker, 50% elastischer en 50% duurzamer. Toen de eerste sportschoenen werden gelanceerd met grafeen in de buitenzool ging dit de hele wereld over. Onder andere de BBCFinancial Times, Runnersworld en veel andere media gaven hier aandacht aan.

Tijdlijn

1555: Grafiet werd voor het eerst gedolven in de meren van het Lake District in Noord-Engeland.
2004: Wetenschappers aan de universiteit van Manchester isoleren grafeen van grafiet.
2010: De Nobelprijs wordt toegekend aan de wetenschappers voor hun baanbrekende experimenten met grafeen.
2018: Inov-8 lanceert het allereerste sportschoeisel voor het gebruik van grafeen, waarmee ’s werelds beste grip wordt geboden.
2019: G-Grip nu ook gebruikt in de X-Talon G 235 en X-Talon 210

 

 

Wat is grafeen?

Grafeen is het eerste 2D materiaal ter wereld dat bestaat uit een enkele atoomlaag koolstof. Hiervan wordt ook diamant en een potloodpunt gemaakt. Wanneer je een stukje plakband van een met potlood getrokken streep aftrekt zitten hier stukjes koolstof op. Een laagje van één koolstofatoom met een herkenbare zeshoek structuur, te klein om het het blote oog te zien, is grafeen.

 

 

Eigenschappen van grafeen:

 • 200 keer sterker dan staal
 • 1.000.000 keer dunner dan één menselijk haar
 • Het lichtste materiaal ter wereld (1 m² weegt ongeveer 0,77 milligram)
 • Flexibel
 • Transparant
 • Ondoordringbaar voor moleculen
 • Bijzonder goede elektrische geleiding en warmte geleiding

 

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl