Jasmin Paris wint de Spine Race

Er is geschiedenis geschreven door Inov-8 ambassadeur Jasmin Paris. Ze is de eerste vrouw die de 268 mijl lange Spine Race wint met een tijd van 83 uur en 12 minuten. Ze verbeterd hiermee het record dat op naam stond van Eoin Keith en is met meer dan 12 uur.

De Spine Race werd voor het eerst gehouden in 2012 en gaat over de gehele Pennine Way in winterse omstandigheden. De deelnemers nemen zelf hun kit mee en slapen alleen wanneer dat nodig is. De Spine Race staat niet voor niets bekend als ‘Britain’s Most Brutal’ race.

De 35-jarige Jasmin is moeder van een dochter van 14 maanden en is bezig met een thesis! Op de checkpoints kon Jasmin borstvoeding geven en bij de finish kwam ze weer samen met haar dochter. ‘Ondanks dat de productie van melk minder werd, kon ik op vier van de vijf checkpoints melk geven. De eerste nacht was mentaal het zwaarst, omdat ik niet bij mijn dochter was. Naarmate de race vorderde werd dit makkelijker en wende ik eraan. Het was geweldig om haar weer te zijn bij de finish.’

Lee Proctor, team manager van de ambassadeurs bij Inov-8: ‘iedereen van het Inov-8 team is enorm trots op de prestatie van Jasmin. Ze is geen professioneel full-time atleet, maar een nuchtere bescheiden ‘mum-of-one’ met een ongelooflijk talent en een fenomenale fysieke én mentale kracht. Ze heeft zowel alle mannen als vrouwen verslagen en een nieuwe record neergezet. Daarnaast heeft ze ook nog melk gegeven bij de checkpoints aan haar 14 maanden oude baby. Dit is één van de grootste verhalen in de geschiedenis van ultra-running.’

Jasmin’s Kit voor de Spine Race

Bij een ultra als de Spine Race kun je worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Koude temperaturen, harde wind, regen, sneeuw en ijs. In deze extreme omstandigheden is de keuze van het juiste materiaal essentieel en kan het verschil maken. Dit is de kit die Jasmin droeg tijdens de Spine Race in 2018.

Protec-Shell (heren|dames). De meest beschermende waterdichte hardloopjas, die is ontworpen om berglopers en meerdaagse ultra-lopers droog en warm te houden onder de meest extreme omstandigheden. Gemaakt met Pertex Shield Pro, drielaagse waterdichte stof met 20.000 HH en volledig getapete naden. Ideaal voor de wrede omstandigheden langs de Pennine Way in de winter.

Merino LSZ (heren|dames). De middenlaag met lange mouwen. Goede layers zijn essentieel tijdens hardlopen in de winter. de Merino Longsleeve met rits is ontworpen om de temperatuur van het lichaam te reguleren tijdens het hardlopen in koude omstandigheden. De hoodie biedt haar een extra laag warmte als de temperaturen onder nul kwamen. De manchetten bij de handen kan ze gebruiken wanneer het niet helemaal koud genoeg was om haar handschoenen te dragen.

Race Elite Tight (heren|dames). Jasmin rende het grootste deel van de Spine Race in de Race Elite tight. De stretchy stof van de tight zorgt voor onbelemmerde bewegingsvrijheid, die cruciaal is bij het gevarieerde terrein van de Pennine Way. De nauwsluitende pasvorm zorgt ervoor dat haar onderlichaam de hele race werd beschermd en ondersteund.

Racepant. Wanneer ze een extra beschermingslaag nodig had kwam de Racepant goed van pas. Deze waterdichte broek is ademend en de zachtere binnenkant zorgt voor warmte en comfort. In het koude en afgelegen Cheviot sectie is de Racepant bijzonder behulpzaam geweest.

All Terrain 25. Bij de Spine Race moet je veel meer meenemen, dan met een normale trail. de all-in-one All Terrain 25 was de perfecte keus. Lichtgewicht materialen maken het perfect om in te racen, terwijl de capaciteit van 25 liter voldoende ruimte was om alles mee te nemen.

Roclite 275 met G-Grip (heren|dames). Jasmin koos voor de Roclite 275 met G-Grip. De buitenzool hiervan is versterkt met graphene, het sterkste materiaal van de planeet is verwerkt in het rubber van de lichtgewicht hardloopschoen. Hiervan is wetenschappelijk bewezen dat deze 50% sterker, 50% elastischer en 50% duurzamer is. De Roclite-zool was perfect voor het onvoorspelbare terrein.

Ander materiaal op de lijst van Jasmin waren de All Terrain GloveExtreme Thermo SkullWrag, Winter Tight (heren|dames) en de Mid LSZ (heren|dames).

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl

0

Your Cart