Sporter van de maand – Adrien Horward

sporter-van-de-maand-adrien-horward

De sporter van de maand is Adrien Horward. Hij doet nog maar twee jaar aan OCR en deed dit jaar al mee aan het wereldkampioenschap. Ook deed hij me aan het tv-programma ‘Ninja Warrior France”. Voor deze speciale gelegenheid is het interview uitgewerkt in twee talen, Nederlands en Frans.

Naam
Adrien Horward

Leeftijd
25 jaar

Sport
OCR, gymnastiek en trail running

Werk
Grafisch ontwerper

Wanneer je plezier hebt, dan komen de resultaten vanzelf – Quand il y a du plaisir, les résultats suivent

Wat is jouw mooiste sportprestatie?

Dit jaar heb ik deelgenomen aan mijn eerste Wereldkampioenschap OCR in Londen. Sinds twee jaar doe ik aan OCR en dit kampioenschap is het doel van veel atleten. Hier stond ik aan de start van drie afstanden (100 meter sprint / 15 km standaard / Team estafette). De standaardrace van 15 km blijft voor mij de meest epische race, vooral met het weer in Londen dat ons niet echt heeft geholpen en die 75 obstakels! Ondanks de goede voorbereiding wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Tijdens deze race werd je er vaak aan herinnerd dat je er was om plezier te hebben. Wanneer je plezier hebt, dan komen de resultaten vanzelf. Uiteindelijk werd ik 21e in de leeftijdscategorie 25-29 jaar en 68e overall. Dit is een resultaat waar ik trots op ben voor de eerste keer op een parcours waarbij slechts 560 van de 2500 deelnemers de race hebben voltooid.

Ik heb dit jaar ook deelgenomen aan het tv-programma “Ninja Warrior France“, waar ik 9e eindigde op een paar meter van de laatste hindernis en van €100.000!

J’ai participé cette année à mon premier Championnat du Monde de course à obstacles à Londres. Je pratique l’OCR seulement depuis 2 ans et ce championnat est l’objectif ultime de beaucoup d’athlètes. Là-bas, j’ai pris le départ de 3 courses (100m Sprint/15 km standard/Team relay) sur les 4 proposées, autant dire que c’était un week-end bien chargé. La course Standard de 15 km reste pour moi LA course la plus épique, surtout avec cette météo londonienne qui ne nous a pas vraiment aidé et ces 75 obstacles ! Je m’étais bien préparé et je savais à quoi m’attendre. Tout au long de cette course, je me suis rappelé plusieurs fois que j’étais là pour prendre du plaisir et que si plaisir il y avait, alors les résultats seraient tout aussi bons. J’ai finalement terminé 21 ème en catégorie d’âge 25-29 ans et 68 ème au général. Un résultat dont je suis fier pour une première sachant que seulement 560 des 2500 participants on terminé cette course.

J’ai également participé cette année à l’émission Tv « Ninja Warrior France » où j’ai terminé 9 ème à quelques mètres du dernier obstacle et des 100 000€ !

Hoe ziet jouw optimale wedstrijdvoorbereiding eruit?

De juiste balans tussen gevarieerde training, gezond eten en rust.

Ik heb altijd geprobeerd goed te zijn in veel sporten en dat is waarom er variëteit zit in mijn training, helemaal voor OCR. Het is belangrijk om goed te zijn in hardlopen, maar ook in de obstakels en hindernissen. Dit vereist dagelijkse training. Om gemotiveerd te blijven is het belangrijk om doelen te stellen om beter te worden. Het liefst plan ik aan het einde van het jaar een groot deel van het volgende jaar.

Nadat ik twee jaar geleden mijn kniebanden scheurde, train ik nu veel op gevoel. Als er een abnormale pijn optreedt, geef ik er de voorkeur aan om langs te gaan bij de fysiotherapeut om er zeker van te zijn dat ik de ernstige blessures riskeer.

Le bon équilibre entre entrainements variés, alimentation saine et repos.

J’ai toujours cherché à être bon dans beaucoup de sports et c’est pourquoi je diversifie beaucoup mes entrainements… surtout pour l’OCR. Il est important de bien savoir courir mais également de pouvoir voler sur les obstacles et assurer des portés de sacs sur plusieurs km. Tout cela demande un vrai travail au quotidien!

Il est également important de se fixer des objectifs pour garder la motivation et de continuer de progresser. Pour ma part, en fin d’année, je programme une grande partie de la suivante et ainsi de suite. Après m’être déchiré il y a deux ans les ligaments du genou, je m’entraine maintenant en fonction de mes sensations. Si une douleur anormale survient alors je préfère assurer en passant chez le kinésithérapeute que de forcer et de risquer la blessure grave.

 

Van welke sportervaring heb je veel geleerd?

Ninja Warrior, omdat het een sportieve ervaring is waarbij je veel kleine factoren moet kunnen beheersen, zoals stress, omgaan met camera’s, prestaties, rust etc. Ik heb mij voor volgend seizoen opnieuw aangemeld en kijk reikhalzend uit naar mijn terugkeer op TF1.

Ninja Warrior car c’est une expérience sportive où il faut pouvoir gérer énormément de petits facteurs comme le stress, la caméra, la performance, le repos et bien d’autres… J’ai relancé ma candidature pour la saison prochaine et j’attends avec impatience le retour de TF1.

 

Welk evenement staat al lang op de planning?

Ik hoorde dat de Internationale OCR-federatie (FISO) een Wereldbeker organiseerde in Rusland. Ik zal er alles aan doen om in aanmerking te komen, omdat slechts enkele Belgische atleten de kans krijgen om te gaan. Elk jaar probeer ik twee grote reizen naar het buitenland te maken, naast de OCR-serie van het kampioenschap waar ik ook aan deelneem.

J’ai appris que la Fédération Internationale de OCR (FISO) organisait une Coupe du Monde en Russie. Je vais tout faire pour décrocher ma qualification car seulement peu d’athlètes belges auront la possibilité d’y aller. Chaque année, j’essaye de me fixer deux gros déplacements à l’étranger en plus du championnat OCR Séries que je fais également.

 

Met wie zou je een keer samen willen trainen?

Sinds ik OCR beoefen, wilde ik altijd trainen met Thibault Debusschere. Hij werd een vriend en luistert altijd naar mijn vragen. Hij heeft mij fysiek voorbereid op het OCR EC 2019 in Polen. Ook is hij een complete atleet, erg kieskeurig en laat zich niet gek maken. Ook deelt hij graag zijn kennis deelt en is daardoor een geweldige bron van inspiratie.

Depuis que je pratique l’OCR j’ai toujours voulu m’entrainer avec Thibault Debusschere. C’est devenu un ami. Il m’a préparé physiquement pour l’OCR EC 2019 en Pologne. Il est toujours à l’écoute de mes questions. C’est un athlète complet, très pointilleux qui ne se prend pas la tête et qui aime partager ses connaissances. Une grande source d’inspiration.

 

Wat niet op Strava staat is niet gebeurd, geldt dit ook voor jou?

Nee, omdat ik niet alles op Strava post. Het grootste deel van mijn trainingen staat er niet op! Maar ik kijk er vaak genoeg op om de fysieke voorbereiding te analyseren.

Non car je ne poste pas tout sur Strava, la plupart de mes entrainements n’y sont pas ! Mais je m’y rend assez souvent pour analyser la préparation physique des meilleurs.

 

sporter van de maand-x-talon-212
 

Welke Inov-8-producten gebruikt je? Aan wie zou je deze producten aanbevelen?

Ik loop met de X-Talon 212, die ik aanbeveel aan alle renners die vooruitgang willen boeken in deze sport. Naast een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is geldt, wie de schoen past, trekt hem aan!

Je cours avec les X-Talon 212 que je recommande à tous les coureurs d’obstacles qui désirent progresser dans ce sport. En plus d’avoir un excellent rapport qualité prix cette paire se prend facilement en main et l’essayer c’est l’adopter… vous comprendrez!

 

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen van goede sportschoenen?

Aangezien we rennen, kruipen, zwemmen en klimmen moeten de schoenen duurzaam zijn, het water goed evacueren en ons vertrouwen geven met de noppen onder de zool. Daarom houd ik van de X-Talon 212!

Puisque nous courons, rampons, nageons et grimpons… les chaussures doivent être résistantes, bien évacuer l’eau et nous mettre en confiance sur tous les types de terrains notamment grâce aux nombreux crampons sous la semelle. C’est ce que j’adore sur X-talon 212!

 

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen die goed sporten?

Een modern design, comfort en vooral dat het me niet stoort tijdens de inspanning. Daarnaast moet kleding licht en ademend zijn en houd ik er niet van dat kleding te druk is.

Un design moderne, le confort et surtout qu’il ne me gène pas durant l’effort. Il doit être légé et respirant. Je n’aime pas que les vêtements soient trop compressifs.

 

Waarom verdien je de titel “Inov-8 atleet van het jaar”?

Ik heb gelezen over de sporters van de maand van vorige maanden en we verdienen allemaal deze titel. Ik zou mijn Inov-8 X-Talon 212 nooit inruilen voor een ander merk. Ze stellen me in staat om vooruit te gaan en mijn wedstrijden aangenamer te maken. Ik wil nu graag Inov-8 uitproberen in de verschillende disciplines die ik beoefen.

Je me suis renseigné sur les supporters des mois précédents et nous méritons tous ce titre. Je ne troquerais jamais mes Inov-8 X-Talon 212 pour une autre marque. Elles me permettent de progresser et de rendre mes courses plus agréables. J’aimerai maintenant essayer votre marque dans les différentes disciplines que je pratique.

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl