Wouter Huitzing gaat voor Pieterpad

Inov-8 ambassadeur Wouter Huitzing (35) gaat dit weekend een poging wagen om in een recordtijd het Pieterpad hardlopend af te leggen. Het Pieterpad is het bekendste Langeafstandwandelpad van Nederland. Het loopt van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse St. Pietersberg, is maar liefst 495km lang en gaat vooral over onverharde paden. Het Pieterpad kent een lange traditie onder wandelaars, maar het aantal mensen dat hardlopend dit pad heeft afgelegd is op één hand te tellen. Huitzing zal vanaf 19 april zijn tocht van noord naar zuid lopen en hoopt na vier dagen aan de finish in Limburg aan te komen. Huitzing is drievoudig Nederlands Kampioen adventure racen en won in 2018 de bekende Spine Challenger, een race van 110 mijl in Engeland die in winterse omstandigheden wordt verlopen.

Planning

Na zijn start op 19 april wil Huitzing zonder slapen doorlopen tot de nacht van 20 op 21 april. In die nacht  en de nachten die volgen wil hij twee uur slapen in een camper die met hem meerijdt. Een team zal de loper ondersteunen met voeding en mentale steun.

Huitzing moet bij zijn recordpoging  één keer de Rijn en twee keer de Maas oversteken. De kans is groot dat Huitzing niet binnen de reguliere vaartijden van de pont aankomt bij de oversteek. Als alternatief voor de pont denkt Huitzing aan een kayak. De spelregels van het  Guiness Book of records vereisen  een nauwkeurige registratie van het traject en de tijd. Huitzing gebruikt daarvoor een gps horloge.

Live tracking

Vanaf 19 april is Huitzing via live tracking op de voet te volgen. Wil je hem onderweg supporten of een stuk met hem meelopen dan kan dit uiteraard! Er zijn verschillende interviews te lezen over de recordpoging van Wouter Huitzing via Mudsweattrails, AD Groene Hart en Runnersworld. Tijdens zijn recordpoging gaat het trailplatform Mudsweattrails hem volgen en met updates komen. Kijk dus regelmatig op hun website en sociale media. Ook is de de recordpoging via live tracking te volgen.

Inov-8 Schoenkeuze

Inov-8 ambassadeur Wouter Huitzing heeft voor zijn recordtijd op het Pieterpad gekozen voor de Trailtalon 290. Qua kleding gebruikt hij het Trailshort en de base shirts. Het lijkt weliswaar goed weer te worden, maar om op alles goed voorbereid te zijn neemt hij ook de Stormshell en de Racepant mee.

 

Over INOV-8

Inov-8 opereert in de extremiteiten van sport. U zult ons vinden in s'werelds meest veeleisende en avontuurlijke omstandigheden: alle soorten terreinen, veeleisende condities en hardcore workouts. Hoe onvoorspelbaar ook.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op info@hb-sports.nl